Kladdkaka med kola

Kladdkaka med kola

Av:
25 min
Ingredienser: 100 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 0.5 msk vaniljsocker 4 msk kakao 1 krm salt 2 dl vetemjöl 0.5-1 burk à ca 400 g karamelliserad mjölk Servering: 3-5 dl vispgrädde ca 1 tsk florsocker
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser: 100 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 0.5 msk vaniljsocker 4 msk kakao 1 krm salt 2 dl vetemjöl 0.5-1 burk à ca 400 g karamelliserad mjölk Servering: 3-5 dl vispgrädde ca 1 tsk florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smörj en rund form ca 22 cm i diameter. (Tips: använd slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.

    3. 3.

      Tillsätt ägg, socker, vanilj, kakao, salt.

    4. 4.

      Vispa ordentligt med handvisp.

    5. 5.

      Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret i kastrullen. (Kastrullen ska vara borttagen från värmen på spisen.) Vispa ordentligt med en vanlig handvisp så det blir väl blandat.

    6. 6.

      Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med handvispen. 2 dl vetemjöl

    7. 7.

      Häll hälften av kladdkakesmeten utbredd i formen. Utbredd kolakräm. Resten av kladdkakesmeten utbredd ovanpå. Häll hälften av smeten i den smorda runda formen och bred ut den. Bred på kolakrämen (d.v.s. den karamelliserade mjölken). Häll på resten av kladdkakesmeten ovanpå och bred ut den. 0.5-1 burk à ca 400 g karamelliserad mjölk

    8. 8.

      En bit kladdkaka med kolakräm, serverad med vispad grädde. Servera kladdkakan ljummen eller kylskåpskall. Vispa grädden medelhårt och pudra över florsocker över kladdkakan 3-5 dl vispgrädde ca 1 tsk florsocker

Är innehållet i detta recept olämpligt?