Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

Av: / Foto: Annika Broman, Ralph Månsson, Bulls
45 min
20 rutor
Kokos och choklad är en god kombination. Obs! Det ska inte vara bakpulver i smeten.
Fler recept på:
Choklad , Bröllop, Begravning, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 300 g smör Ⓛ
    2. 5 dl strösocker
    3. 4 ägg
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. ½ tsk salt
    6. 2 dl kakao
    7. 4 dl vetemjöl
  1. Kokostosca

    1. 75 g smör Ⓛ
    2. 200 g kokosflingor
    3. 1 dl ljus sirap
    4. 2 dl strösocker
    5. 1½ dl vispgrädde Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Smält smöret i en 2­-literskastrull. Tillsätt socker och ägg, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, salt, kakao och mjöl.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter.

    4. 4.

      Kokostosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kokos, sirap, socker och vispgrädde. Koka ihop 5 minuter.

    5. 5.

      Bred kokossmeten ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?