Kladdkaka med karamellfrosting

Kladdkaka med karamellfrosting

Av:
2 min
10 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 100 g smör
    2. 2,5 dl socker
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 0,75 dl kakao
    6. 1 tsk vaniljpulver
    7. 0,5 tsk salt
  2. Frosting

    1. 150 g färskost
    2. 150 g karamelliserad mjölk
  3. Topping

    1. 0,5 st äpple
    2. 75 g blåbär
    3. 0,5 ask phsyalis
    4. 20 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa samman smält smör, socker och ägg.

    2. 2.

      Blanda samman alla torra ingredienser och vispa ner i smör- och äggblandningen. Det ska bli helt slätt.

    3. 3.

      Smöra och bröa en springform på ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda i ugnen i 13-15 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

    4. 4.

      Rör undertiden samman frosting. Skiva äpple och hacka chokladen.

    5. 5.

      Ta ut kakan och låt den svalna innan du dekorerar den med frosting, äppelskivor, physalis och blåbär. Avsluta med hackad choklad och flingsalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?