Kladdkaka med julig fruktsallad

Kladdkaka med julig fruktsallad

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
8 bitar
Kakan toppas med en julig fruktsallad, som kan smaksättas med lite vaniljfrön från en vaniljstång om så önskas.
Fler recept på:
Choklad , Brownies, Jul, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 200 g mörk choklad
    3. 4 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 3 dl vetemjöl
    6. 1/2 tsk bakpulver
  1. Garnering

    1. 12 st physalis
    2. 1 dl tärnad mango
    3. 1/2 dl granatäppelkärnor
    4. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Dela chokladen i mindre bitar.

    3. 3.

      Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

    4. 4.

      Rör ner den svala chokladblandningen i äggsmeten.

    5. 5.

      Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om ordentligt.

    6. 6.

      Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra formen, även papperet, och bröa den.

    7. 7.

      Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 13-15 minuter. Låt svalna något och ställ sedan in kakan i kylen att stelna ca 3 timmar.

    8. 8.

      Flytta försiktigt över kakan till ett uppläggningsfat.

    9. 9.

      Blanda frukterna och garnera tårtan med dem och lite citronmeliss. Servera med vispgrädde eller yoghurt.

Tips från kocken

Välj helst choklad av bra kvalitet, det gör tårtan mycket godare. Gör gärna en större sats fruktsallad och servera även som tillbehör till tårtan. Syrligt och gott!
Fler recept på:
Choklad , Brownies, Jul, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?