Kladdkaka med havregryn

Kladdkaka med havregryn

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 300 Gram Smör
    2. 5 dl Socker
    3. 2 dl Havregryn
    4. 4 Styck Ägg
    5. 3 dl Vetemjöl
    6. 1,5 dl Kakao
    7. 1 Msk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en stor gryta.

    2. 2.

      Blanda i socker, havregryn och ägg i smöret.

    3. 3.

      Sikta sedan ner vetemjöl,kakao och vaniljsocker i blandningen.

    4. 4.

      Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna och grädda i 175 grader i ca 16min.

    5. 5.

      Kakan får gärna vara lite "kladdkakeseg" när den är klar.

    6. 6.

      Skär i rutor, låt svalna och sedan är den färdig att serveras.

Är innehållet i detta recept olämpligt?