Kladdkaka med chokladtryffelglasyr

Kladdkaka med chokladtryffelglasyr

Av:
60 min
1 kaka
Chokladig kladdkaka med en krämig chokladtryffel, mums!
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 150 g smör
    2. 150 g mörk choklad
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 1 dl vetemjöl
    6. 1 nypa salt/flingsalt
    7. 3 st ägg
  2. Chokladtryffel

    1. 0,75 dl grädde
    2. 1 msk smör
    3. 100 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet. Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 20– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.

    2. 2.

      Gör chokladtryffeln under tiden. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över den avsvalnade kakan. Låt gärna stå i kylen ett tag innan servering, den blir bara ännu godare och lättare att skära upp.

    3. 3.

      Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär!

Är innehållet i detta recept olämpligt?