Kladdkaka med chokladganache

Kladdkaka med chokladganache

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 100 G Smör
    2. 2 St Ägg
    3. 2 Dl Socker
    4. 1 Dl Vetemjöl
    5. 0,5 Dl Kakao
    6. 1-2 Tsk Vaniljsocker
  2. Chokladganache

    1. 0,5 Dl Grädde
    2. 150 G Mörk choklad
    3. Ev 1 Tsk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175 grader. Snöra och bröa en form på ca 24 cm i diameter.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna medan du vispar ägg och socker fluffigt.

    3. 3.

      Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.

    4. 4.

      Vänd ner först de torra ingredienserna i äggsmeten och sen smöret.

    5. 5.

      Häll i formen och grädda i ca 20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

    6. 6.

      Ganache Koka upp grädde i en kastrull. Precis när den kokar så ta av från plattan.

    7. 7.

      Lägg i choklad och rör tills den smält. Ställ i kylen så att ganachen stelnar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?