Kladdkaka med chokladganache

Kladdkaka med chokladganache

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 100 G Smör
    2. 2 St Ägg
    3. 2 Dl Socker
    4. 1 Dl Vetemjöl
    5. 0,5 Dl Kakao
    6. 1-2 Tsk Vaniljsocker
  2. Chokladganache

    1. 0,5 Dl Grädde
    2. 150 G Mörk choklad
    3. Ev 1 Tsk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Snöra och bröa en form. Den bör vara ca 24 cm i daimeter.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna medan du vispar socker och ägg fluffigt

    3. 3.

      Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en separat bunke

    4. 4.

      Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sedan ner smöret.

    5. 5.

      Häll i formen. Gräddas ca 20 min beroende på hur kladdig men vill ha den.

    6. 6.

      Gången. Värm grädden i en kastrull. Ta av när grädden precis börjar koka.

    7. 7.

      Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Ta i vaniljsocker om du vill ha det.

    8. 8.

      Häll gången över kladdkakan och stäkl i kyl så den stelnar. Riv eventuellt choklad över kakan. Serveras med grädde. Även gott men bärsås till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?