Kladdkaka med chokladganache

Kladdkaka med chokladganache

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 100 G Smör
    2. 2 St Ägg
    3. 2 Dl Socker
    4. 0,5 Dl Kakao
    5. 2 Tsk Vaniljsocker
  2. Chokladganache

    1. 0,5 Dl Grädde
    2. 150 G Mörk choklad
    3. Ev 1 Krm Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Kladdkaka. sätt ugnen på 175. Smöra och bröa en springform.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna

    3. 3.

      Vispa ägg och socker fluffigt

    4. 4.

      Blanda vetemjöl,kakao,socker och vaniljsocker i en bunke

    5. 5.

      Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten

    6. 6.

      Vänd ner det smälta smöret

    7. 7.

      Häll ner smeten i en smörad och bröad springform. Den bör vara 24cm i diameter. Grädda i ca 20 min.

    8. 8.

      Chokladganache Hacka chokladen

    9. 9.

      Koka upp grädden och ta av från plattan när den precis börjat koka

    10. 10.

      Tillsätt chokladen och rör tills den smält tillsätt ev vaniljsocker

    11. 11.

      Låt svalna lite och häll sedan över kladdkakan och låt svalna.

    12. 12.

      Riv chokladen över kakan och servera med grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?