Kladdkaka, ägg- och glutenfri

Kladdkaka, ägg- och glutenfri

Av:
30 min
12 bitar
En gluten- och äggfri kladdkaka med perfekt kladdighet.
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 1,75 dl kikärtsspad
    3. 3 dl strösocker
    4. 1,75 dl glutenfri mjölmix
    5. 50 g kakao
    6. 2 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 195 grader och smöra en 18-22 cm stor springform och "bröa" med kakao.

    2. 2.

      Smält smör och vispa kikärtsspad fluffigt tillsammans med 1 deciliter socker.

    3. 3.

      Rör ner smöret till kikärtsspadet och tillsätt övriga ingredienserna.

    4. 4.

      Häll ner i formen och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna lite innan servering. Ljumma gärna avsvalnad/kyld kaka innan servering för perfekt kladdighet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?