Kladdkaka

Kladdkaka

Av:
Tillagningstid: 15-30 minuter Temperatur: 175 grader
Annons

Ingredienser

  1. Torra ingredienser

    1. 3 dl socker
    2. 1 dl kakao
    3. 0,5 tsk salt
    4. 1,5 dl mjöl
  2. Övriga ingredienser

    1. 100 g smält smör
    2. 2 st ägg
    3. 50 g krossad mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Sätt på ugnen.

    2. 2.

      Rör ihop de torra ingredienserna.

    3. 3.

      Tillsätt sen det smälta smöret och sen äggen.

    4. 4.

      Rör till sist ner chokladkrosset och häll över smeten i den bröade formen.

    5. 5.

      Sätt in i ugnen och känn med en sticka då och då tills kladdkakan är färdig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?