kladdkaka

UBC

kladdkaka

Av:
Annons

Ingredienser

  1. 150 gram smör eller margarin 3 dl socker 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 2 st ägg 2 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen. 3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.

    2. 2.

      4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    3. 3.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.

    4. 4.

      5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.

Är innehållet i detta recept olämpligt?