Kladdkaka

Kladdkaka

Av:
150 g smör 1dl kakao 2tsk vaniljsocker 3dl socker 2ägg 2dl vete
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt öv

    2. 2.

      Sikta ev över florsocker

Är innehållet i detta recept olämpligt?