Kinesisk lax med plommonsås

Kinesisk lax med plommonsås

Av:
4 portioner
God laxrätt med asiatisk touch.
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 600 g laxfilé
    2. 2 tsk paprikapulver
    3. 2 tsk torkad ingefära
    4. 2 tsk socker
    5. 2 tsk malen koriander
    6. 1 tsk salt
  2. Sås

    1. 4 st plommon
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 msk finhackad färsk ingefära
    4. 1 msk olivolja
    5. 3 msk socker
    6. 2 msk kinesisk soja
    7. 1 tsk sambal oelek
    8. 2 dl vatten
  3. Mangosalsa

    1. 1 st tomat, tärnad
    2. 0,5 pkt salladslök, strimlad
    3. 1 förp mango, tinad
    4. 1 st lime, finrivet skal
    5. 2 tsk pressad lime
  4. Tillbehör

    1. 4 port jasminris

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset.

    2. 2.

      Tärna plommonen (ca 140 g), finhacka vitlöken och ingefäran. Fräs i olivolja.

    3. 3.

      Tillsätt socker, soja, sambal oelek och vatten och låt sjuda 6-7 min. Mixa såsen slät.

    4. 4.

      Blanda kryddorna till laxen. Vänd portionsbitar av laxen i kryddblandningen och stek runt om. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen i 150 grader ca 5-6 min.

    5. 5.

      Blanda mango, tomat och salladslök med limeskal och limesaft.

    6. 6.

      Servera laxen med ris, plommonsås och mangosalsa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?