Kikärtspannkaka med fänkålstopping

Kikärtspannkaka med fänkålstopping

Av: / Foto: Linus Hallgren
105 min
2 portioner
En riktigt smarrig vegetarisk förrätt eller varför inte lunch?
Fler recept på:
Pannkakor, Avokado, Citron, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g kikärtsmjöl
    2. 5 dl vatten
    3. ¾ msk citronsaft
    4. ½ tsk salt
    5. ½ msk olivolja
    6. kokos- eller olivolja till stekning
  1. Fänkålstopping

    1. 1 tsk hel kardemumma
    2. ½ tsk hel spiskummin
    3. 1 tsk färsk ingefära
    4. skal och saft från 1 citron, ekologisk
    5. ½ st färsk fänkål, finhackad
    6. 1 st rödlök, finhackad
    7. olivolja
  2. Tillbehör

    1. 2 st avokador

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten. Låt det stå 1 timme i kylskåp för att svälla.

    2. 2.

      Fänkålstopping: Mixa kardemumma, spiskummin, ingefära och citronskal och -saft. Fräs grönsakerna i lite olja tills de är mjuka. Tillsätt kryddningen och fräs ytterligare 4–5 minuter på låg värme. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 100°. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek tunna, ganska små pannkakor på medelhög värme, cirka 1 minut på varje sida. Ställ in pannkakorna på ett ugns fat i ugnen allteftersom de blir klara, så håller de sig varma.

    4. 4.

      Skär avokadon i bitar.

    5. 5.

      Servera pannkakorna rykande varma med avokado och fänkålstopping

Fler recept på:
Pannkakor, Avokado, Citron, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?