Kikärtskaka

Kikärtskaka

Av:
Chokladkaka modell nyttigare
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk Fiberhusk
    2. 0,5 dl solrosfrön
    3. 2 dl havregryn
    4. 2 dl dinkelmjöl
    5. 1 krm salt
    6. 1 tsk vaniljpulver
    7. 1 tsk bikarbonat
    8. 12 st dadlar
    9. 1 st banan
    10. 1 dl osötat äppelmos
    11. 3 dl kikärter
    12. 1 msk rapsolja
    13. 100 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg fiberhusket i lite vatten och låt svälla.

    2. 2.

      Kör solrosfröna och havregrynen i mixer till mjöl. Ev kan solrosfröna behöva köras först.

    3. 3.

      Blanda mjölblandningen med övriga torra ingredienser.

    4. 4.

      Mixa övriga ingredienser till en slät smet - tillsätt vatten efter behov.

    5. 5.

      Blanda smeten med fiberhusket och de torra ingredienserna och justera vätskemängden vid behov.

    6. 6.

      Hacka chokladen, i mixer eller för hand, och blanda ner i smeten.

    7. 7.

      Olja en springform el dyl och häll i smeten.

    8. 8.

      Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?