Kikärtsgryta

Kikärtsgryta

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 hackad gul lök
    2. 1 hackad vitlöksklyfta
    3. 1 msk socker
    4. 2 tsk gurkmeja
    5. 1 tsk cajennpeppar
    6. ev spiskummin
    7. 2 msk rapsolja
    8. 400 ml kokosmjölk
    9. 1 tsk salt
    10. 1 Lime, skal + saft
    11. 4 tomater, i bitar
    12. 400 g kokta kikärtor
    13. 140 g bladspenat

Gör så här

    1. 1.

      Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min.

    2. 2.

      Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.

    3. 3.

      Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning.

    4. 4.

      Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

    5. 5.

      Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar.

    6. 6.

      Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

    7. 7.

      Ät grytan som den är, koka ris till eller ta tortillabröd.

    8. 8.

      En klick matlagningsyoghurt kan vara gott att toppa med.

Är innehållet i detta recept olämpligt?