Kikärtsbollar i pitabröd

Kikärtsbollar i pitabröd

Av:
4 port
Kikärtsbollar är en snabb och enkel vardagsvego med mycket smak som garanterat uppskattas av hela familjen! Snabbt och lättlagat med färdig mix. Påminner mycket om falafel men innehåller ännu mer nyttigheter i form av fröer och kärnor. Du kan så klart ock
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt Falaffel eller kikärtsbollar
    2. 4 st Pitabröd
    3. 1 st Rödlök
  1. Avokadodressing

    1. 20 g Grönkål
    2. 1 st Avokado
    3. 1/2 dl Vatten
    4. 1/2 Juice från citron
    5. 1/2 krm Cayennepeppar
    6. 2 msk Olivolja
    7. 50 g Spenat
    8. 1/2 tsk Örtsalt
  2. Bulgur

    1. 1 1/2 dl Bulgur
    2. 1 tsk Grönsaksbuljong
    3. 2 dl majskorn
    4. 1 msk smör eller olivolja
    5. 1 krm havssalt
    6. svartpeppar
    7. 1 kruka hackad bladpersilja
    8. 1 kruka hackad mynta
    9. 1/2 st Skalv från citron

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga falafelen/kikärtsbollarna enligt anvisningarna på paketet.

    2. 2.

      Avokadodressing: Repa grönkålen. Mixa samtliga ingredienser till en krämig dressing, smaka av med örtsalt.

    3. 3.

      Bulgur: Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, tillsätt grönsaksbuljongen. Stek majsen gyllene i smör, salta och peppra. Blanda bulgur och majs med bladpersilja, mynta och citronskal, ställ åt sidan till servering.

    4. 4.

      Till servering: Fyll pitabröd med kikärtsbollar, bulgur, tomat, lök, grönkål och toppa med avokadodressing. Eller låt gästerna fylla sitt eget pitabröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?