Kikärstcurry

Kikärstcurry

Av:
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4,5 dl Ris
    2. 1 st Rödlök
    3. 2 st Vitlöksklyftor
    4. 2 tsk Curry
    5. 4 dl Kokosmjölk
    6. 400 g Krossade tomater
    7. 6-7 dl kikärtor (2 burkar)
    8. 0,5 dl Jordnötssmör
    9. 2 st Bananer (kan uteslutas)
    10. Sambal Oelek
    11. 1-2 dl Hackade jordnötter
    12. 1 st Lime
    13. Sojasjås

Gör så här

    1. 1.

      Koka ris enligt anvisning på paketet.

    2. 2.

      Hacka lök och vitöls fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.

    3. 3.

      Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat, kilärter och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter utan lock.

    4. 4.

      Slanta bananer, vänd det i grytan och smaka av med sojasås, sambal oelek, salt och peppar. Servera med (färsk koriander,) hackade jordnötter, sambal oelek och limefrukt i klyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?