Key lime paj

Key lime paj

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
210 min
8 bitar
Amerikansk pajklassiker med ljuvlig smak av lime.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g digestive- eller fullkornskex, ca 14 st
    2. 2 msk farinsocker eller vanligt
    3. 100 g smält smör
  1. Fyllning

    1. 6 st äggulor
    2. 400 g kondenserad mjölk
    3. 1 dl pressad limesaft, ca 3 frukter
    4. 1 msk fint rivet limeskal (utan det vita)
  2. Garnering

    1. 2 dl vispad grädde
    2. 2 st limefrukter

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diam, upp en bit mot kanterna. Grädda pajskalet i 200° ca 8 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Vispa äggulorna i en torr ren skål tills de börjar tjockna, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills det har tjocknat. Blanda ner limesaft och -skal. Häll massan i pajskalet. Grädda i 175°, 12–15 min. Låt svalna och frys i ca 3 tim.

    3. 3.

      Ta fram pajen 15–20 min före servering. Garnera med vispad grädde och tunna skivor lime samt rivet limeskal.

Är innehållet i detta recept olämpligt?