Kebab små

Kebab små

Av:
180 min
20 Pers
Kebab små rullar till buffe
Annons

Ingredienser

  1. Kebab

    1. 2 Kg Köttfärs
    2. 2 St Ägg
    3. 2 Msk Paprikapure
    4. 2 Msk Paprikapulver
    5. 1 St Riven solivitlök
    6. 2 Msk Dijonsenap
    7. 4 Msk Cayenne
    8. 2 Msk Salt
    9. 2 Msk Torr oregano
    10. 2 Msk Torr mynta
    11. 3 Msk Torr mynta
    12. 3 Msk Sumak
    13. 3 Msk Spiskummin
    14. 3 Msk Grovmald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda kryddorna och äggen. Rör ner köttfärsen i krydd- och äggblandningen. Rör och knåda inte för länge, kebaben blir torr då. Låt nu marinera i kylskåp i en bunke med lock. Gärna 4-8 tim.. gör sedan ca morotsstora rullar och lägg på oljad långpanna med kant. In i ugnen 225 i ca 10-15 min. Under denna tid tar du ut och skakar runt kebaben så den får fin färg runtom. Servera kall eller varm. Utmärkt att frysa. Till picknich med pita/wraps med tzatziki/kebabsås, fetaostyoghurt mm

Är innehållet i detta recept olämpligt?