Kebab

Kebab

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg finmald köttfärs
    2. 1 stort ägg, eller 2 små
    3. 1 msk spiskummin
    4. 2 msk lökpulver
    5. 2 msk grovmald svartpeppar
    6. 2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 grader. Ta fram långpanna, ugnsgaller och ugnsfolie.

    2. 2.

      Blanda kryddorna med ägget och blanda sedan i köttfärsen. Knåda ordentligt så kryddningen blir jämnt fördelad.

    3. 3.

      Forma färsen till en jämn, hårt packad rulle och rulla in i ett par lager ugnsfolie. Lämna öppet i ändarna.

    4. 4.

      Lägg rullen på gallret med långpanna under så vätskan kan rinna ner där.

    5. 5.

      Baka rulle ca 3,5 timme. Stäng av ugnen men låt rullen ligga kvar en halvtimme till. Ta sedan ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt den gärna vila i kylskåp ytterligare några timmar.

    6. 6.

      Ta av folien och dela eventuellt rullen i ett par, tre delar på längden. Ställ stubbarna upp och skär i tunna skivor eller skiva rullen direkt.

    7. 7.

      Om inte allt ska ätas direkt går det bra att (stycke)frysa strimlorna.

    8. 8.

      Stek strimlorna i smör och servera med t ex sallad, phepheroni och kebabsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?