Katrinplommonsuffléer

Katrinplommonsuffléer

Av: / Foto: Katja Kristoferson
30 min
2 personer
Ännu en klassiker som ser så imponerande ut och ändå är så enkel att laga. Men låt den inte vänta på gästerna – den sjunker snabbt!
Fler recept på:
Frukost, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 75 g katrinplommon
    2. 1 dl vatten
    3. 2 st äggvitor
    4. 2 msk strösocker
    5. 2 st krossade valnötshalvor
    6. ½ tsk smör till formarna Ⓛ
  1. Tillbehör:

    1. 1 dl vaniljyoghurt Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 160°.

    2. 2.

      Koka plommonen i vatten cirka 5 minuter. Häll bort vattnet, låt svalna och hacka dem sedan fint.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner plommonhacket lite i taget och sedan sockret.

    4. 4.

      Vänd ner nötterna och häll smeten i 2 små, smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen tills suféerna höjt sig och fått lite färg, 20–25 minuter.

Fler recept på:
Frukost, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?