Kasslerpaj med äpple

Kasslerpaj med äpple

Av: / Foto: Kent Jardhammar
50 min
8 portioner
Kasslerpaj med äpple och goda kryddor, något matigt passar bra om man träffas efter jobbet.
Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
    3. 2 msk kallt vatten
  1. Fyllning

    1. 200 g rökt skinka eller kassler
    2. 150 g riven, lagrad västerbottensost
    3. 1 st finhackat äpple
    4. 5 st ägg
    5. 3 dl grädde
    6. 2 tsk dijonsenap
    7. 1 krm kajennpeppar
    8. 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk
    9. 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk
    10. 1/2 tsk paprikapulver
    11. 1 tsk salt
  2. Garnering

    1. röd paprika
    2. bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman degen i en matberedare. Klä en pajform, ca 30 cm i diameter, med degen, ställ kallt i 20 min.

    2. 2.

      Nagga bottnen med en gaffel, grädda pajskalet i 200° ca 15 min.

    3. 3.

      Skär kasslern i småbitar. Lägg osten i botten på pajformen, därefter kassler och äpple.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde, senap, kryddor och salt. Häll detta över fyllningen, grädda pajen ca 45 min.

    5. 5.

      Garnera pajen med paprika och bladpersilja.

Tips från kocken

Skär gärna upp pajen i portionsbitar före servering, det ser trevligt ut.
Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?