Kasslergratäng

Kasslergratäng

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4
Perfekt vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen.
Fler recept på:
Svamp, Broccoli, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kassler i tunna skivor
    2. 250 g champinjoner
    3. 2 msk smör Ⓛ
    4. ½ tsk salt
    5. 2 krm nymald svartpeppar
    6. 4 msk vetemjöl
    7. 2½ dl matlagningsgrädde Ⓛ
    8. 2 dl mjölk Ⓛ
    9. 1 dl riven ost Ⓛ
  1. Tillbehör

    1. kokt ris
    2. kokt broccoli

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Lägg kasslern i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Skär svampen i bitar. Stek den i smör. Salta och peppra.

    3. 3.

      Tillsätt mjöl och blanda, späd med grädde och mjölk. Sjud några minuter.

    4. 4.

      Häll det på kasslern. Strö över ost. Stek i ugnen ca 20 minuter.

    5. 5.

      Servera med kokt ris blandat med kokt broccoli.

Fler recept på:
Svamp, Broccoli, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?