Kassler- & purjogratäng

Kassler- & purjogratäng

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
4 port
Bottna med pasta och toppa med krämig sås och lite ost så är succén given!
Fler recept på:
Fläsk, Gratäng, Chili
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 300 g kassler
    3. 250 g pasta, okokt
    4. 2 st purjolökar
    5. 60 g babyspenat
    6. 3 dl crème fraiche
    7. 1 dl majonnäs
    8. 1 msk chilisås
    9. 1 krm riven muskotnöt
    10. 150 g riven smakrik ost
  1. Garnering

    1. spenat
    2. skivade rädisor

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan al dente enl anv på förp. Lägg den i en ugnsform.

    2. 2.

      Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Hacka spenaten men spara några blad till garnering. Strö purjo och spenat över pastan.

    3. 3.

      Skiva kasslern och bryn den lätt i torr stekpanna. Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås och muskot. Lägg kasslerskivorna i formen, häll över såsen och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 min. Garnera inför serveringen.

Fler recept på:
Fläsk, Gratäng, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?