Kassler Provencale

Kassler Provencale

Av:
50 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kassler
    2. 1 kg potatis
    3. 3/4 msk kalvfond
    4. 1 dl varmt vatten
    5. 75 g rumsvarmt smör
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 dl persilja

Gör så här

    1. 1.

      Ugnstemp 225 grader.Skala o skär potaisen i tunna skivor.Bred ut på ett ugnsäkert fat,salta mellan varven,täck med alufolie.Sätt fatet mitt i ugnen,låt stå i 15 min.Ta bort folien o häll över fonden som blandats med vatten.Sätt in fatet o stek tills potatisen är mjuk(ca 25 min).Blanda smör,pressad vitlök o hackad persilja.Skär kasslern i skivor o lägg omlott ovanpå potatisen.Klicka smöret över köttet.Sätt in fatet i övre delen,några minuter tills smöret smält ner.

Är innehållet i detta recept olämpligt?