Kassler- och rislåda

Kassler- och rislåda

Av: / Foto: Sussane Jarl @ Recepten.se
50 min
6 Portioner
Mycket god maträtt med kassler och ris till vardag eller fest som går att förbereda. Det blir många portioner som även passar bra till matlåda.
Annons

Ingredienser

  1. Huvudingredienser

    1. 6 Portioner Ris
    2. 500 Gram Kassler
    3. 200 Gram Riven Ost
  2. Sås

    1. 3 dl Grädde
    2. 1 dl Majonnäs
    3. 0,5 dl Chilisås
  3. Topping

    1. 1 st Purjolök

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset. Förbered resten under tiden. 6 portioner kokt ris enligt förpackningen.

    2. 2.

      Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

    3. 3.

      Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.

    4. 4.

      Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).

    5. 5.

      Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.

    6. 6.

      Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.

    7. 7.

      Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.

    8. 8.

      *Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.*

    9. 9.

      Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?