Kassler med ädelost

Kassler med ädelost

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 port
Medan potatisklyftorna får fin färg gratineras kasslern – praktiskt när allt kan tillagas i ugnen!
Fler recept på:
Sallad, Fläsk, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 400 g kassler
    3. 140 g ädelost
    4. 11/2 dl crème fraiche
    5. 1 dl vitt vin
    6. 1 dl hackad persilja
  1. Tillbehör

    1. 800 g fast potatis
    2. 2 msk rapsolja
  2. Servering

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Börja med potatisen: Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, ringla över olja och salta lätt. Stek mitt i ugnen ca 35 min. Förbered kasslern och ställ in i ugnen när det återstår 15 min.

    2. 2.

      Dela kasslern i 4 tjocka skivor, skär en skåra i varje skiva men inte helt igenom. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vin och persilja. Krydda med peppar. Fördela krämen i "fickorna" på kasslerbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Klicka resten av ostkrämen över kasslern.

Fler recept på:
Sallad, Fläsk, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?