Kassler Hawaii

Kassler Hawaii

Av:
45 min
4 Portioner
På 70-talet var ananasringar på burk en riktig storsäljare, kanske tack vare denna rätt? Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Göm allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås, toppa med riven ost och njut av
Annons

Ingredienser

    1. 1 st purjolök
    2. 1 st röd paprika
    3. 1 st burk ananasskivor (à
    4. 1 msk olja
    5. salt
    6. peppar
    7. 1 msk curry
    8. 500 g kassler
  1. Sås

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 1 dl chilisås
    3. 1 dl riven ost
    1. 4 port ris
  2. Sallad

    1. 1 röd paprika
    2. 1 kruksallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

    3. 3.

      Häll av ananasen.

    4. 4.

      Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.

    5. 5.

      Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.

    6. 6.

      Sås: Vispa grädden och blanda den med chilisås.

    7. 7.

      Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

    8. 8.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    9. 9.

      Sallad: Skiva paprikan i ringar och plocka salladen.

    10. 10.

      Servera kasslern med ris och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?