Karrégryta med ädelostsallad

Karrégryta med ädelostsallad

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 port
Fler recept på:
Grytor
Annons

Ingredienser

    1. 500 g karré
    2. 1 msk soja
    3. 2 msk smör
    4. 2 dl passerade tomater
    5. 2 dl vispgrädde
    6. 1 msk kalvfond
    7. 1 st vitlöksklyfta
    8. 100 g ädelost
    9. 1 dl valnötter
    10. 1 dl oliver utan kärna
    11. salt
    12. peppar
  1. Bönsallad

    1. 300 g haricots verts
    2. 1/2 st rödlök
    3. 3 msk olja
    4. 1 msk vinäger

Gör så här

    1. 1.

      Koka haricots verts i saltat vatten några min. Låt dem kallna på ett fat. Skiva lök, blanda olja och vinäger och häll det över bönorna. Salta och peppra.

    2. 2.

      Strimla köttet och blanda det med soja. Bryn strimlorna i en stekpanna tills de får färg. Salta och peppra och häll över tomater, grädde, fond och pressad vitlök. Sjud ca 10 min.

    3. 3.

      Strö ädelost i bitar, grovhackade valnötter och oliver över grytan och servera med bönsalladen.

Fler recept på:
Grytor
Är innehållet i detta recept olämpligt?