Karré i bit med gräddsås

Karré i bit med gräddsås

Av:
200 min
4
Serveras med t ex klyftpotatis
Annons

Ingredienser

  1. Allt

    1. 1 kg Fläskkarré
    2. 1 st Gul lök
    3. 4 st Vitlöksklyftor
    4. 300 g Rotfrukter
    5. 3 tsk Timjan torkad
    6. 3 tsk Rosmarin torkad
    7. 1 dl färsk persilja
    8. 2 msk honung
    9. 1 l vatten
    10. 3 msk kalvfond
    11. 2 dl grädde

Gör så här

    1. 1.

      Ugnen på 150grader

    2. 2.

      Skala lök, vitlök och rotfrukter (tex morot, palsternacka, rotselleri). Skär detta i mindre bitar. Lägg karrén i en gjutjärnspanna med höga kanter och lock. Gnid in köttet med timjan, rosmarin och persilja, salt, peppar och honungen. Lägg i rotfrukterna, löken och vitlöken. Häll på vatten och fond. Sätt på locket.

    3. 3.

      Ställ in pannan mitten av ugnen, ca 3 timmar. Vänd efter halva.

    4. 4.

      Lyft bort köttet och sila ner buljongen till ca 5 dl återstår. Tillsätt grädden och koka ihop. Red av med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?