Kärlekskladdkaka

Kärlekskladdkaka

Av:
Kladdkaka och Kärleksmums i ett. TIPS. Gör kladdkakan dagen innan, ställ den i kylen över natten och gör glasyren dagen efter och ha på. Ha kladdkakan i ugnen ca 15 min då.
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 150 gr smör
    2. 100 gr mörk choklad
    3. 0,5 dl kokt kaffe
    4. 3 st ägg
    5. 1 dl muscovadosocker
    6. 1 dl strösocker
    7. 1 dl kakao
    8. 2,5 dl vetemjöl
    9. 1 nypa salt
  2. Glasyr

    1. 75 gr smör
    2. 2 msk kokt kaffe
    3. 3,5 dl florsocker
    4. 2 msk kakao
    5. 1,5 tsk vaniljsocker
  3. Garnering

    1. Kokos

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form och därefter bröa med kokos. Löstagbar kant, ca 24cm.

    2. 2.

      Smält smör, choklad och kaffe till kladdkakan i en kastrull.

    3. 3.

      Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker fluffigt i en bunke.

    4. 4.

      Tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.

    5. 5.

      Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.

    7. 7.

      Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?