Karibisk kyckling med sötpotatis

Karibisk kyckling med sötpotatis

Av:
45 min
4 Prt.
Marinerad kyckling med sötpotatismos.
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 3 Vitlöksklyftor
    2. ½ Gul lök
    3. 2 msk Tomatpuré
    4. 2 msk Vitvinsvinäger
    5. 1 tsk Spiskummin
    6. ½ tsk Malen kanel
    7. ½ tsk Torkad oregano
    8. ¾ tsk Salt
    9. 1 tsk Japansk soja
  2. Huvudrätt

    1. 450 g Sötpotatis
    2. 1 Lime
    3. 400 g Kyckling
    4. Olja
    5. Smör
  3. Ingefärayoghurt

    1. 1 bit Ingefära
    2. 1 dl matyoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och vitlöken. Lägg i en mixerbunke. Mixa lite lätt.

    2. 2.

      Tillsätt resten av ingredienserna till marinaden och mixa med en mixerstav.

    3. 3.

      Lägg ner kycklingen i marinaden och låt den gotta sig en stund.

    4. 4.

      Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten.

    5. 5.

      Stek kycklingen i lite olja.

    6. 6.

      Häll av vattnet till sötpotatisen.

    7. 7.

      Blanda i en klick smör, finriv skalet på hela limen och pressa saften från halva limen i sötpotatisen. Mosa och smaka av med salt.

    8. 8.

      Sås: Blanda ihop riven ingefära med matyoghurt. Smaka av med salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?