Kardemummasnurror

Kardemummasnurror

Av: / Foto: Ulf Svensson
80 min
20 st stora
Ingen kan motstå dessa maffiga bullar med mandelmassa och vaniljkräm!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bullar
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°-250°
    2. 25 g jäst
    3. 3 dl mjölk (rumstemp)
    4. ¾ dl strösocker
    5. 2 krm salt
    6. 1 tsk stött kardemumma
    7. 8–8½ dl vetemjöl special
    8. 100 g mjukt smör
  1. Fyllning 1

    1. 50 g smör
    2. 150 g riven mandelmassa
    3. 1 tsk stött kardemumma
  2. Fyllning 2

    1. 2 dl vaniljkräm, typ marsàn-
  3. Pensling

    1. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en skål och lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma och drygt hälften av mjölet.

    2. 2.

      Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.

    3. 3.

      Fyllning 1: Blanda ingredienserna.

    4. 4.

      Kavla ut degen till en rektangel (ca 60x30 cm). Bred på fyllningen. Vik över hälften av degen från långsidan (så att rektangeln blir hälften så bred som innan). Skär ca 3 cm breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa. Sno samman och forma till en knut. Lägg dem i stora bakformar på plåt. Låt jäsa under duk i ca 40 min.

    5. 5.

      Fyllning 2: Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa in krämen i bullarna genom att trycka in tyllen i bullarna. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg.

    6. 6.

      Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Tips från kocken

Nystött kardemumma har mer smak än malen. "Mjukt smör" i receptet så ta ut smöret i god tid innan du ska börja baka.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?