Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Av:
35 st
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Havregryn
    2. ca 4 dl Vetemjöl
    3. 2 dl Rostade solroskärnor
    4. 1 tsk Bakpulver
    5. 1.5 dl Strösocker
    6. 1 tsk Vaniljsocker
    7. 1 msk Kardemummkärnor
    8. 0.5 tsk Salt
    9. 2 st Ägg
    10. 0.5 dl Rapsolja
    11. 1.5 dl Mild yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.

    3. 3.

      Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.

    4. 4.

      Forma degen till tre smala längder på en mjölad bänk.

    5. 5.

      Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

    6. 6.

      Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.

    7. 7.

      Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 5-10 min. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar.

    8. 8.

      Lägg skorporna i en burk med lock.

    9. 9.

      Tips: Det finns färdigrostade solroskärnor att köpa (lättsaltade), men det är enkelt att själv rosta dem, i torr het panna eller i långpanna i ugnen, 175 grader, i några minuter. De bränns lätt så håll koll.

Är innehållet i detta recept olämpligt?