Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
120 min
30 skorpor
Recept på knapriga kardemummaskorpor.
Annons

Ingredienser

    1. 125 g rumsvarmt smör
    2. 3/4 dl råsocker
    3. 1 st ägg
    4. 1 1/2 dl mjölk
    5. 3 1/2 dl havregryn
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 2 krm salt
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 2 msk nystött kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölken. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Forma med mjölade händer två längder, ungefär 7 cm breda, och lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Grädda 15-20 minuter, eller tills längderna fått en gyllenbrun färg.

    4. 4.

      Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Låt längderna svalna något och skär dem sedan till ca 2 cm breda, sneda skorpor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och låt skorporna torka på eftervärme tills de är genomtorra och knapriga.

Är innehållet i detta recept olämpligt?