Kardemumma- och chokladbiscotti

Kardemumma- och chokladbiscotti

120 min
40 Stycken
Smarriga och knapriga biscotti!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1.5 dl Mandel
    2. 100 g Mörk choklad
    3. 1 tsk kardemumma - nystött
    4. 1 st citron - rivet skal
    5. 2 st Ägg
    6. 2 dl Socker
    7. 0.5 dl rapsolja
    8. ett par droppar bittermandelarom
    9. 5 dl Vetemjöl
    10. 1 tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175°. Hacka mandeln och chokladen grovt. Stöt kardemumman. Skrubba citronen i varmt vatten, riv skalet fint. Vispa ihop ägg och socker pösigt.

    2. 2.

      Vispa ner olja och bittermandelarom. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en separat bunke; till- sätt citron, mandel, choklad och kardemumma. Blanda ner detta i äggsmeten och arbeta snabbt ihop till en deg som formas till 2 längder.

    3. 3.

      Lägg längderna på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem lite med handflatan. Grädda gyllenbruna, cirka 30 minuter. Ta ut och låt svalna i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100°. Skär längderna i sneda skorpor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka i ugnen i cirka 1 timme.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?