Karamellpopcorn

Karamellpopcorn

Av: / Foto: Maria Dahlin
165 min
4 portioner
Salt kola och knapriga popcorn är en oemotståndlig kombination.
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk kondenserad mjölk
    2. ½ tsk salt
    3. 2 paket mikropopcorn

Gör så här

    1. 1.

      Ta av pappersetiketten från burken med kondenserad mjölk. Lägg burken i en stor kastrull fylld med så pass mycket vatten att det gott och väl täcker burken. Det är viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden, du kan behöva fylla på mer under tillagningen. Låt burken koka cirka två timmar.

    2. 2.

      Ta kastrullen från värmen. Öppna burken, tillsätt salt och rör om.

    3. 3.

      Poppa popcornen. Häll dem i en stor bunke.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 125°. Häll kolasmeten över popcornen och vänd försiktigt runt med hjälp av två matskedar.

    5. 5.

      Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Rör om efter halva tiden.

    6. 6.

      Låt svalna och bryt i bitar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?