Karamelliserad banan med rom

Karamelliserad banan med rom

Av: / Foto: Lennart Weibull
30 min
4 personer
Härligt söta bananer med knaprig yta gör gott för både kropp och själ.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 4 st bananer
    2. 1 1/2 dl råsocker
    3. 1 msk smör
    4. 2–3 msk rom
  1. Till servering

    1. 1/2 liter vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skala bananerna och dela dem först tvärs över och sedan på längden.

    2. 2.

      Vänd dem i råsocker och karamellisera dem i en het panna med smör, 1–2 min på var sida.

    3. 3.

      Stek inte för länge, då blir bananerna mosiga. Häll på rommen och låt puttra i några sek.

    4. 4.

      Servera bananerna varma tillsammans med vaniljglass.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?