Kantarellsoppa med färsk mejram

Kantarellsoppa med färsk mejram

Av:
40 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Kantarell

    1. 200 g
  2. Schalottenlök

    1. 1
  3. Vitlöksklyftor

    1. 2
  4. Olivolja

    1. 1 msk
    2. 1 msk
  5. Smör

    1. 25 g
  6. Timjan / Mejram

  7. Torrt vin

    1. 1 dl
  8. Grädde

    1. 2 dl
  9. Vatten

    1. 5 dl
  10. Salt / Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Ansa svampen och skär i olika stora bitar.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök.

    3. 3.

      Stek svampen gyllenbrun med 1 msk olja och smör tillsammans med den hackade löken samt timjan / mejram.

    4. 4.

      Lägg undan ca 4 msk svamp till garnerning.

    5. 5.

      Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min.

    6. 6.

      Häll på grädde och vatten. Låt koka på svag värme i ca 20 min.

    7. 7.

      Ta bort kvistarna av mejram och timjan.

    8. 8.

      Mixa soppan slät och krydda upp med salt och peppar.

    9. 9.

      Garnera med den stekta svampen och färsk mejram. Ringa på 1 msk olja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?