Kantarell/renskavsomelett

Kantarell/renskavsomelett

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fyllningen

    1. 1 pkt(240gram) halvtinad renskav
    2. 1 normal skivad rödlök
    3. 150 gram stekta kantareller
    4. Salt & vitpeppar
    5. 1 kruka färsk timjan
    6. 1 msk olja
  2. Stanning

    1. 8 st ägg (M)
    2. 2 dl mjölk/gräddmjölk (3-6%)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 225 grader! Stek kantarellerna i salt och vitpeppar med pytte lite olja och lägg åt sidan.

    2. 2.

      Stek sedan renskavet i en annan panna i ca. 1 msk olja.

    3. 3.

      Tillsätt sedan färdigstekta kantareller och rödlöken.

    4. 4.

      Krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar och färsk timjan (spara lite till serveringen)

    5. 5.

      Vispa ihop äggstanningen med salt och svartpeppar.

    6. 6.

      Häll över fyllningen i den rektangulära formen (som väger 1000 gram) och häll på stamningen.

    7. 7.

      Sätt in i ugnen ca. 15 minuter. Låt svalna i formen

Är innehållet i detta recept olämpligt?