Kantarellpaj med bacon och ruccola

Kantarellpaj med bacon och ruccola

Av:
60 min
4 Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Pajdeg
    2. 1 L Kantareller
    3. 1 St Gul lök
    4. 2 Msk Smör
    5. 0,5 Tsk Salt
    6. 1 P Bacon
    7. 1 P Västerbottenost riven
    8. 65 G Ruccolasallad
  1. Äggstanning

    1. 5 St Ägg
    2. 2,5 Dl Grädde
    3. 2,5 Dl Mjölk
    4. 1 Tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: rensa och skär svampen i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smöret i en stor stekpanna tills all vätska kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan.

    2. 2.

      Strimla och stek baconet i stekpannan. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, riven ost och ruccola.

    3. 3.

      Äggstanning: vispa ihop alla ingredienser till stanningen. Häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min, tills den fått fin färgschema stannat. Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?