Kantarellpaj

Kantarellpaj

Av:
45 min
4 Svamp
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 1 L Kantareller
    2. 3 Msk Smör
    3. 2 St Schalottenlök
    4. 1 Msk Vetemjöl
    5. 2 Dl Grädde
    6. 1 Dl Mjölk
    7. 1 Dl Persilja
    8. Salt
    9. Peppar
    10. 2 Dl Prästost
    11. 1 St Pajdeg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° Ansa och rensa svampen, finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna. Stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt småkoka till en krämig stuvning

    2. 2.

      Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Klä en pajform med pajdegen. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.

    4. 4.

      Grädda pajen ca 20 min eller till den fått vacker färg. Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?