Kantarellpaj

Kantarellpaj

Av:
1 St
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 4 Dl Vetemjöl
    2. 150 G Smör
    3. 3 Msk Kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 250 G Kantareller
    2. 2 Msk Smör
    3. Salt och peppar
    4. 2 Klyftor Vitlök
    5. 2 Msk Vitt vin
    6. 70 Gram Parmaskinka
    7. 250 G Ricottaost
    8. 1 Dl Vispgrädde
    9. 2 St Ägg
    10. 1 Dl Hackad basilika
    11. 1 Dl Riven Västerbottens ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200*. Mixa samman ingredienserna till pajdegwn. Tryck ut degen i muffinsbleck. Ställ kallt, 30 minuter.

    2. 2.

      Skär svampen i bitar. Stek i smöret, krydda med salt och peppar, rör i pressad vitlök. Tillsätt vinet och låt sakta puttra, 10 minuter.

    3. 3.

      Blanda strimlad skinka med ricottaost, vispgrädde och ägg. Rör i hackad basilika. Häll blandningen i pajskalen och strö över osten. Ställ in i ugnen, ca 20 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?