Kantarellpaj

Kantarellpaj

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 125 g smör
    3. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 300 g kantareller
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 msk smör
    4. 1 dl riven ost
  3. Äggstanning

    1. 1 dl vispgrädde
    2. 1,5 dl mjölk
    3. 3 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 min. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Ansa och stek svampten i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och lå den fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.

    3. 3.

      Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Garnera med stekta kantareller och blåbär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?