Grillade kotletter och kronärtskockor med aioli

Grillade kotletter och kronärtskockor med aioli

Av: / Foto: David Back
40 min
4 personer
Kantarellkotletter med grillade kronärtskockor och hemgjord aioli.
Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Vitlök, Citron, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st rejäla fläskkotletter
    2. 2 st kronärtskockor
    3. 1 st citron
    4. olivolja
    5. 200 g färska kantareller
    6. smör till stekning
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. några kvistar färsk timjan
  1. Aioli

    1. 3 st äggulor
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 4 st vitlöksklyftor
    4. salt och peppar
    5. 3 dl solrosolja
    6. 2 tsk vitvinsvinäger
    7. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med att koka kronärtskockorna i lätt­saltat vatten tillsammans med några citronskivor. Koka tills bladen lätt lossnar när man drar i dem, 15–20 min.

    2. 2.

      Låt skockorna svalna och dela dem sedan i kvartar. Plocka bort den håriga delen och vänd snittytorna i lite olivolja.

    3. 3.

      Aioli: Lägg äggulor i en liten bunke och blanda med senap, pressad vitlök, salt och pep­par. Tillsätt oljan droppvis un­der omrörning och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

    4. 4.

      Krydda kotletterna och grilla eller stek dem i grillpanna, ca 3 min på var sida.

    5. 5.

      Grilla även skockorna ca 3 min på var sida, vänd dem då och då.

    6. 6.

      Fräs kantarellerna i lite smör tills vätskan kokat bort. Lägg i skivad vitlök och timjan­ kvistar och stek någon minut. Servera kotletterna med svampen, skockorna och aiolin.

Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Vitlök, Citron, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?