Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Av:
15 min
4 port
Snabblagat och supergott. Denna varmrätt passar lika bra till vardagens alla stunder som till festligare tillfällen!
Annons

Ingredienser

    1. 400 gr fläskfilé
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1 msk smör, till stekning
    4. 1,5 msk kantarellfond, Bong Touch of Taste Kantarellfond
    5. 50 gr konserverade kantareller, el. frysta
    6. 10 st körsbärstomater
    7. 1 msk timjan, grovhackad

Gör så här

    1. 1.

      Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.

    2. 2.

      Krydda med salt o peppar.

    3. 3.

      Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.

    4. 4.

      Vispa ihop crème fraiche och kantarellfond.

    5. 5.

      Slå över fläskfilén och kantarellerna.

    6. 6.

      Rör om och låt småkoka i några minuter.

    7. 7.

      Blanda ner de halverade tomaterna och riv av lite färsk timjan att strö över.

    8. 8.

      Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad klyftpotatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?