Kanelsnurror

Kanelsnurror

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Ingredienser: 5 dl mjölk 50 g jäst 1,5 dl strösocker 13-14 dl vetemjöl 2 tsk nystött kardemumma 1 tsk salt 150 g rumsvarmt smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl socker 2 msk kanel 1 msk ströbröd Pensling: Ägg Pärlsocker Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. 2. Ljumma mjölken till 30-35 grader, hellre lite kallare änför varmt och låta degen ta lite extratid på sig istället. 3. Häll över mjölken och rör tills jästen löst upp sig.Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt.

    2. 2.

      4. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen.Arbeta degen tills den släpper från kanterna på bunken. 5. Låt degen jäsa 30-40 minuter 6. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. 7. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen längs långsidan. 8. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen som du tvinnar, sedan snurrar du till en snurra och lägg änden under. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. 9. Täck plåtarna med bakdukar och låt jäsa 30-40

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader 10. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 11. Baka på 225 grader i ca 8-10 minuter. 12. Låt bullarna svalna på ett galler

Är innehållet i detta recept olämpligt?