Kanelsnittar med mandelsplitter

Kanelsnittar med mandelsplitter

Av: / Foto: Sophie Håkansson
45 min
50 bitar
Recept på klassiska kanelsnittar!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 3–4 tsk kanel
    4. 4 msk mörk muscovadosirap
    5. 4 1/2 dl vetemjöl
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 25 g mandelsplitter eller mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsugn, och ca 180 grader i vanlig ugn.

    2. 2.

      Vispa ihop smör och socker i en skål. Smaksätt med kanel och sirap, rör om.

    3. 3.

      Blanda vetemjöl och bikarbonat i en bunke. Rör ihop det med socker- och smörblandningen.

    4. 4.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Rulla var bit till en längd och lägg dem på bakplåtspapper. Platta till längderna på ovansidan med fingrarna. Lägg på mandelsplitter och tryck ner dem i degen.

    5. 5.

      Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen på varmluft i ca 15 minuter tills de är genomgräddade och känns frasiga. Om du använder vanlig ugnsvärme, grädda plåtarna en i taget i 12–15 minuter.

    6. 6.

      Ta ut längderna ur ugnen och skär dem i snittar i önskad storlek innan de har svalnat. Förvara dem i en kakburk med tättslutande lock.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?